Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dissabte, 12 de gener del 2013

EL RELLOTGE ANULAR


Els rellotges portàtils, com aquest rellotge anular o com el de pastor, son molt fàcils i senzills de fer.



Un cop calculada l’altura solar per a determinades dates, es dibuixa sobre la superfície còncava d’un anell perfectament circular, un calendari per mesos i les línies horàries en dos camps separats, tardor-hivern i primavera–estiu. Un cop ben orientat i gracies a uns orificis simètrics, per on passa un raig de sol que produeix un punt de llum, podrem llegir l’hora solar.


Els materials emprats son els mateixos que amb el rellotge portàtilperò en aquest cas s’ha fet aprofitant un pot de Pringles de 40 grams. http://elsoldelera.blogspot.com.es/2012/12/un-rellotge-de-pastor-peculiar.html


També inclou una breu explicació de la seva lectura amb la conversió de les marques horàries, un quadre de l’equació del temps i l’analema, la seva expressió gràfica.

Anima’t i prova de fer-ne el teu. 

1 comentari:

  1. Nasi, genial!!!

    Primer, una observació: "totes les coses sabudes són fàcils de fer". O dit d'una altre manera, més col.loquial: et semblarà "fàcil i senzill" a tu, per que només de començar a lleguir...ja m'he perdut.

    I segon, felicitats per la bona idea del pot!!! Havia vist altres maneres de reciclar pots de pringles, com la de fer altaveus per l'iphone, que no funcionen, per cert.

    Amb el teu permís, comparteixo la entrada en el meu fb.

    Una abraçada.

    ResponElimina