Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


diumenge, 3 de febrer del 2013

El RELLOTGE AZIMUTAL


Els rellotges azimutal, tal com diu el seu nom, son rellotges que es calculen servint-se de la mesura del temps que proporciona l’angle que descriu l’arc diürn solar que va canviant durant el dia.

Aquest l’he traçat sobre una superfície horitzontal, com generalment els podem trobar,  per tal de mostrar el major nombre possible d’hores i calculat per la latitud de Premià de Mar.



La seva lectura es fa mitjança l’ombra que projecta el gnòmon vertical sobre el traçat de les línies que indiquen l’azimut del sol per a cada hora del dia i data de l’any.


Les línies de les dates son concèntriques respecte la base del gnòmon i amb igual separació per cada mes zodiacal, amb el cercle del solstici d’estiu mes proper al gnòmon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada