Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimarts, 20 de març del 2012

GNOMONICA A TV3

No n'hi ha millor manera per a rebre l'equinocci de primavera que amb una xerrada divulgativa a càrrec d'en David Porta i la Marina, membres de la Societat Catalana de gnomònica, com la que ens van oferir ahir en el programa "Divendres" de TV3.




Entre altres rellotges, mostraven el que vaig dur a terme dins del projecte SUSIE, les sigles de “Sundial on the Southernmost Ices on Earth“,  un rellotge horitzontal/equatorial, que te el pla del quadrant paral·lel a l’horitzó i a l’hora a l’equador, perpendicular a l’eix terrestre i mostra les hores en Temps Universal UT, el gnòmon de tipus polar es completament vertical , paral·lel al aquest a l’eix de la terra i amb forma d’iceberg.

Podem veure’l a: 

Ho podeu veure tot el reportatge a "TV3 a la carta" o entrar a:

1 comentari:

  1. Ha sigut un verdader plaer, moltes gràcies Nasi per oferir-nos aquest programa de la TV3, de nou et done l'enhorabona pel teu rellotge al Pol Sud,per cert m'he portat una grata sorpresa en un dels rellotges de l'exposició.

    ResponElimina