Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 16 d’agost de 2010

Rellotge entre flors

Aquest rellotge es va fer aprofitant tota l'amplada de la façana de l’oficina del viver de plantes a Premià de Dalt, amb unes dimensions de 5’75 m d’amplada per 3’60 m d’alçada. 

La superfície inicial era feta d’arrebossat de ciment sense pintar. En un primer moment es va pensar de fer un rellotge més petit, amb el pol del gnòmon enganxat en la paret, però es va optar per fer un rellotge més gran, si bé, en aquest cas, el gnòmon seria perpendicular a la paret i del tipus de punt lluminós amb una placa metàl·lica en forma de flor, al·legòrica a l’activitat del viver.L’orientació és Sud-est. Marques horàries a les hores i mitges hores de les 6 a les 3, en cicles de 12 hores, els nombres escrits amb caràcters romans, incorpora les correccions del fus horari i longitud, línies dels solsticis i equinoccis més dos d’aniversaris; en l’ornamentació apareixen símbols al·legòrics a les estacions i una M en la línea del migdia solar, en la línea del solstici d’hivern i en les línies d’aniversari 27 de juliol JAUME i 26 de juny JAN . Gnòmon de punt lluminós en forma de flor. El pol del gnòmon queda fora de la paret. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada