Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimarts, 17 d’agost del 2010

Un analemàtic a Collserola!

Aquest rellotge va ser fet en una col·laboració amb tres estudiants de l’escola d’arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC), Grup 32, E.Cànovas / J.Llobet, Projectes I.II, Q.2.1.Intervenció en el Paisatge. Correspon a un rellotge analemàtic realitzat en la Carretera de les Aigües de Barcelona – Collserola,


L’assessorament tècnic a l’hora de calcular-lo, més el material específic pel seu traçat, va ser la meva aportació, però no el disseny realitzat amb el material de l’entorn i la realització del rellotge. Cal fer notar que s’han posat pedres segons l’ordre dels mesos en l’analema.

El rellotge es va fer expressament per al treball que s’havia de presentar i que obtingué una bona valoració, però la seva vida és curta en estar fet amb pedres i en un mirador natural de la ciutat.

Podem veure el treball “Reconeixement del territori. Intervenció en el paisatge”. Fors, N., Giménez, R. i Martínez, A, en l’apartar de Gnomònica Jove de la web de la SCG http://www.gnomonica.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada