Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dijous, 30 de desembre del 2010

Un rellotge Digital de fang i alumini.

Aquest rellotge no te gnòmon ni marques horàries com les trobem habitualment, però mostra correctament les hores.


Com es veu en la foto, la projecció pel sol dels dígits, que s’han retallat en la superfície del semicercle d’alumini, al coincidir sobre la línea central, que correspon a la meridiana, ens permet la lectura de les hores. El pla on es projecten les hores esta inclinat amb l’angle de la latitud de Premià de Mar.


L’amplada dels nombres va disminuint progressivament a mesura que s’aparten del migdia per tal que amb qualsevol angle del sol, la projecció de la silueta de les hores mes extremes conservin la mateixa proporció i amplada.


2 comentaris:

  1. :O que curiós.
    és molt bonic i original. és com un rellotge equatorial però invertit¿

    cristina

    ResponElimina
  2. Part de culpa per la que aquesta ciència ens mostra tanta admiració, és la varietat d'aparells amb els que podem mesurar el temps.
    Per norma tenim un element anomenat gnòmon que interposant-se al pla del rellotge la seua ombra ens dona l'hora, aleshores ací el semicercle li projecta els dígits horaris.
    Enhorabona, Nasi.

    ResponElimina