Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


divendres, 7 de juny de 2013

LA FESTA DEL SOL

Enguany estem de celebració!!!

La Societat Catalana de Gnomònica ja fa 25 anys que fomenta l’estudi i la investigació dels rellotges de sol i altres instruments relacionats amb la mesura del temps, també promou la construcció de nous, recuperació i restauració d’antics, gestiona l’inventari mes ampli del patrimoni gnomònic existent en els Països Catalans amb mes de 4500 rellotges, ... i a mes a mes ... aquest any ho celebrem tots plegats el proper cap de setmana del 14,15 i 16 de juny al CosmoCaixa, amb conferencies, tallers dirigits als mes joves i una exposició de maquetes de tots tipus de rellotges de sol.


Us puc avançar que farem dos tipus de tallers, un de rellotges retallables, amb rellotges verticals, horitzontals, díptics, equatorials, amb punt lluminós..., i veurem d’altres com el de pastor, anular, azimutal,... i comptem amb la vostra col·laboració a l’hora de fer un rellotge analemàtic a la plaça de la Ciència del mateix museu.
No hi falteu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada