Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 26 de novembre del 2018

MONTBRIÓ DEL CAMP, UNA GUIA INTERACTIVA PEL SEGLE XXI.

El passat 18 de novembre, es va presentar a Montbrió del Camp la RUTA DELS RELLOTGES DE SOL d'aquest municipi, on s'ha editat una guia interactiva i, com diu a la seva web,  A més del suport en paper que teniu a les mans, podeu accedir a una aplicació georeferenciada per a mòbils (Google Maps) la primera de Catalunya, amb un PDF interactiu de cada rellotge. Seguint aquesta ruta, de tradició i saviesa popular, seguireu les hores que pintaren els nostres avantpassats! 

 
 

L’acte, que va tenir una molt bona assistència de públic i va comptar amb la presencia del Ilm. alcalde del municipi, senyor Vicenç Ferré i Puig, i diversos regidors del consistori, va ser presentat per la regidora de patrimoni i Primer tinent d'alcalde Na Carmina Blay i Boquera, qui va agrair la col·laboració de les nombroses persones que han col·laborat per dur a terme aquesta guia i va posar en valor els rellotges del municipi; també va venir la Teresa Baiges, a la que li havia fet, ja fa uns anys, un dels rellotges de sol que apareixen a la guia, (http://elsoldelera.blogspot.com/2012/06/mentre-el-sol-em-tocara-sabras-lhora.html) http://elsoldelera.blogspot.com/2013/09/el-llibre-de-la-m-teresa.html), posteriorment es va descriure detalladament la guia interactiva de ma d’en Mauro Campedelli, el seu dissenyador, i finalment, com a convidat a l’acte vaig fer una xerrada/conferencia, repassant la historia dels rellotges de sol, mostrar les particularitats d’alguns rellotges curiosos i al finalitzar l’acte vaig repartir entre els assistents uns fulls amb el procediment de com llegir correctament l’hora dels rellotges de sol.

Novament cal felicitar a tots els pobles que amb la seva iniciativa ajuden a posar en valor el seu patrimoni, i molt particularment al dissenyador d'aquesta novedosa guia interactiva que sens dubte marca el camí de futures guies que es puguin anar editant per part d'altres municipis que també desitgin promocionar el seu patrimoni. 
 
 
 

Aqui teniu una mostra d’altres guies, 
 

1 comentari: