Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 7 d’abril del 2014

ACTA DE PRESENTACIÓ DE L’EXPOSICIÓ - PASSAT PRESENT I FUTUR DE LES MASIES DE NOU BARRIS

El passat dimarts dia 1 d’abril, es va fer l’acte de presentació Passat, present i futur de les Masies de Nou Barris, en el Tecnoespai del Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona.


En ella es va repassar els diferents àmbits temàtics en que esta dividida l’exposició.

1er. - La ruralitat dels barris a la primera meitat del s.XX.
2on. - Les transformacions dels barris dels 50 al 70 del s.XX
3er. - La recuperació de l’espai públic des dels 80 als 90 del s.XX
4art. - De masia a esplai social i cultural.



També va haver-hi temps per parlar àmpliament dels rellotges de sol que vaig fer i restaurar en la masia de Can Verdaguer i d’altres que vaig comentar com a tall d’exemple de l’amplia varietat de tipus existents, com els de pastor, analemàtic, díptics o equatorials, tot consultant directament l'inventari de la web de la Societat Catalana de Gnomònica.
http://www.gnomonica.cat/index.php/inventari/inventari-10742
 
Agraeixo des d'aquí als organitzadors de l’acte, Comissió de Joves Enginyers i al Grup d'Història de Nou Barris, del  Centre Cívic Can Baster per convidar-me a parlar dels rellotges de sol de Can Verdaguer, fet que va propiciar l’acostament a un públic que es va mostrar força interessat per aquesta ciència tant antiga com desconeguda, que s’anomena gnomònica i que trobem tant íntimament vinculada a les masies.

Tríptic de l’exposició itinerant, que es podrà veure fins el dia 25 d’abril en el Tecnoespai.



Adjunto el díptic del Centre Cívic de Can Verdaguer, on podem veure el rellotge de ponent a la seva portada.



Si voleu saber mes sobre el Grup d'Història de Nou Barris, podeu entrar en el web de Can Basté, on tenen un vídeo de presentació. http://vimeo.com/78843770

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada