Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimarts, 7 de març del 2017

TALLER DE RELLOTGES DE SOL A LA PLAÇA SÓLLER DE BARCELONA - 2

Els dies 6 i 13 de novembre, es varen realitzar diverses activitats gnomòniques, organitzades pel Grup d'Història de Nou Barris i l'Ateneu La Bòbila de la plaça Sóller, dins de la setmana de la ciència 2016.



El primer dia es va fer un itinerari de Rellotges de Sol, on es barrejava la història i la ciència, tot descobrint els rellotges de sol del barri.



El segon dia es va realitzar el taller de rellotges de sol, en aquest cas un rellotge analemàtic.


Després d’una introducció, es van explicar els fonaments bàsics a la ciència de la gnomònica amb exemples i l’observació de diferents maquetes i fotografies de rellotges de sol per veure el seu funcionament i lectura. Posteriorment, ja a la plaça Sóller, varem fer el dibuix d’un rellotge de sol analemàtic.









1 comentari:

  1. Recomiendo a todo aquel que no haya participado de estas salidas, que se apunte.
    No sólo podrá visitar el barrio, Porta en este caso, sono la historia de sus relojes de Sol y el porqué de ellos.
    Como etstán situados, los cálculos necesarios para que den fiabilidad, las explicaciones de Nasi Vilá (para disfrutar con él), y la amabilidad del grupo que organiza y compagina las salidas.
    No se lo pierdan...créanme.
    Salut

    ResponElimina