Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 16 de gener del 2012

Una troballa inesperada


En la darrera entrada deia que teníem programada la visita al rellotge de Can Miravitges de Badalona, que per cert va valer molt la pena fotografiar el rellotge que en Jordi Nogué va restaurar en el 2009 en un entorn que en el que el temps corria a un altre ritme. Però la gran sorpresa ens va arribar amb la troballa inesperada del rellotge mes antic de la rectoria de Premià de Dalt, ja en coneixiem dos però ara li sumem un tercer.



Es tracta de la meitat dreta d’un rellotge semicircular, gravat en tres carreus de la finestra situada a migjorn tal com resa el rellotge esgrafiat que te just a sobre, l’altre meitat, perduda per sempre, es troba tapada per l’arrebossat de la façana.


A l’espera de poder tenir millor detall per fer una descripció mes exhaustiva podem dir que es tracta d’un rellotge semicircular, amb orientació sud, amb marques horàries a les hores, conservant els nombres que van de les 3 a les 6 de la tarda, en cicles de 12 hores amb numeració arabiga, no conserva el gnòmon i en la part superior podem apreciar uns nombres que poden pertanya a una data i uns caracters d’una part d’una inscripció molt desgastada.


Alguns dels assitents a la sortida, amb el rellotge que vaig fer l'any 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada