Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


divendres, 23 de novembre de 2012

EL RELLOTGE DE SOL DEL MUSEU-ARXIU DE CAN CARALT

A Sant Andreu de Llavaneres trobem Can Caralt, una masia del segle XVIII i transformada en casa senyorial a la segona meitat del segle XIX, seu ara del Museu-Arxiu on podem trobar documents històrics de la vila des del s.XVI, una pinacoteca, exposicions temporals, etc...


Un preciós rellotge presideix la façana principal bellament esgrafiada, que no fa gaire va perdre el seu gnòmon i que ara l'hem restituït.

La incripció ens parla d'en JOSÉ de CARALT de ARGILA, família de terratinents de Mataró que adquiriren també nombroses finques agrícoles de Sant Andreu de Llavaneres. L'edifici fou remodelat com a casa senyorial i l'hi afegiren les dues galeries de la banda esquerra, una planta i les golfes, quedant la casa estructurada tal i com ara la coneixem. La data de 1852, probablement correspon a una de les darreres remodelacions.Cap comentari:

Publica un comentari