Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 28 de setembre de 2015

TALLER - RELLOTGES DE SOL A CAN BASTÉ (1)


El taller consisteix en una introducció a la ciència de la gnomònica. On a partir d’uns coneixements teòrics bàsics i de l’observació de diferents rellotges de sol aprendrem el seu funcionament i lectura.

Per crear un rellotge de sol es necessiten uns càlculs previs relacionats amb el moviment del sol, la posició geogràfica, l’època de l’any, etc.. la gnomònica és una ciència que engloba diverses disciplines com les matemàtiques, la física, l’art o la història.

Construirem un conjunt de dos rellotges de sol: un equatorial i un horitzontal.

L’objectiu és apropar aquesta ciència als nens i no tant nens, despertant-los la curiositat per conèixer diferents mètodes geomètrics que són la base per mesurar el pas del temps a partir del sol, tal com feien els nostres avantpassats.


ORGANITZA: GRUP D’HISTÒRIA DE NOU BARRIS – CAN BASTÉ
Cicle d’activitats “20 anys de Can Basté” i “10 anys del Grup d’Història Nou Barris – Can Basté”https://canbaste.wordpress.com/taller-rellotges-de-sol/

https://www.facebook.com/Grup-dhist%C3%B2ria-de-Nou-Barris-Barcelona-1570125726577963/?ref=hlCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada