Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 9 de setembre del 2013

EL LLIBRE DE LA Mª TERESA

Fa uns dies, em va fer arribar un llibret de gnomònica la Mª Teresa Baiges, que te un “Sol de l’Era” a casa seva, a Montbrió del Camp. Aquest rellotge el vaig calcular a mitjans de l’any passat i les monges Benedictines del monestir de Sant Benet de Montserrat s’encarregaren de donar-li forma amb rajoles de ceràmica.

Tot revisant els llibres d’un oncle seu, que havien arribat a les seves mans, la Mª Teresa es va adonar que hi havia un de petit que parlava de gnomònica i de seguida va pensar en mi, coneixedora de la meva afició.


Es un llibret de no mes d’un centenar de pagines, però el que el fa especial son les anotacions fetes a ma, probablement pel mateix oncle. Caldria esbrinar, però,  si se’n va sortir amb els càlculs i si va fer algun rellotge de sol.
L’autor del llibret, un farmacèutic de Novallas (Saragossa), el va publicar l’agost de 1932, amb la sana intenció d’acostar la gnomònica, amb unes normes pràctiques, a tots aquells que estiguessin interessat en fer un rellotges de sol.
Fixeu-vos en l’oferiment que feia l’autor. No se si li van fer gaires consultes amb aquests preus!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada