Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


diumenge, 1 d’abril del 2012

CAN TAPIOLA

Juntament amb en Ferran Doltra em finalitzat aquest cap de setmana el rellotge de sol de la masia Can Tapiola a Pineda de Mar.


Ha estat un projecte que es va començar a gestar fa aproximadament dos anys, en la assemblea general de la SCG en la que varem coincidir i ens varem conèixer, des de llavors no em parat de creuar-nos correus per tal de tirar endavant el rellotge.

Anteriorment ja existia un rellotge de sol, o mes ben dit, es conservava el gnòmon d’un antic rellotge, però en la rehabilitació de la masia en Ferran ja tenia en ment de calcular-ne un i fer-lo de ceràmica. No varem trigar gaire a plantejar-lo, prenent la declinació de la paret, fent els primers càlculs i traçats. 

Durant períodes de temps el projecte va estar parat, però llavors el repreníem fent les línies de declinació, verificant-les... Un cop es va considerar els càlculs ja definitius va arribar el moment de materialitzar-lo. En Pau Costa, ceramista del Masnou amb el que tant bons resultats havia obtingut en un altre rellotge, va ser l’encarregat de fer-ho possible. 
http://paucosta.net/Presentacio.html



Dies abans, en Manel ens va col·locar les rajoles en la façana i ja nomes quedava col·locar el gnòmon.


A estat un projecte dilatat en el temps però que ens ha permès a tots aprendre dels altres. Espero poder mostrar-vos properament altres projectes realitzar amb ells.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada