Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dijous, 29 d’octubre del 2015

UN REGAL MOLT ESPECIAL

... He tingut la idea aquesta tarda i no m'ho he pensat massa. Els meus pares tenen una casa amb jardí ...  En realitat no volen cap regal però resulta que es van conèixer en una piscina pública, el meu pare va veure ma mare.... va "flipar" ;) i li va anar a preguntar l'hora... per començar una conversa. La mare li va contestar: allà tens un rellotge ben gran!
... I aquí va començar tot. És per això la idea del rellotge de sol...

El passat mes de gener la Mar, filla d’en Xavier i la Coral, em va proposar de fer un rellotge de sol, la justificació, com heu vist, era engrescadora i plena de sentiment i amb aquest esperit ens vàrem posar a treballar.

Després de diversos dissenys i determinar que era millor fer un rellotge horitzontal, davant de cap altra tipus de rellotge, es va acordar de posar com a marc exterior del quadrant els noms dels pares centrats amb el gnòmon, com si fossin l’Alfa i l’Omega, i el de les tres filles juntament amb les parelles i el nets, envoltant el quadrant.



El rellotge de sol es horitzontal directe i mostra les marques horàries a les hores de les 6 del matí a les 6 de la tarda amb caràcters romans, inclou les línies que mostren els aniversaris dels pares i de les tres filles, incloent-t’hi en cada una d’elles el seu nom, a mes a mes d’una altre línia pintada de color vermell corresponent a la data de l’aniversari de casament.


 
Aquí veiem el rellotge moments abans de posar-lo al forn.



La celebració de les noces d'or és va fer el passat 25 d'abril.

Fer que el nostre disseny es fes realitat sobre el fang, d’això es va encarregar al ceramista Silvia Alzina.


1 comentari:

  1. Que pasada ¡¡¡¡
    Le pasaré el link a un señor de Burgos que quiere hacer un reloj. Yo sólo soy admirador de estos artilugios y colaborador de la SCdG en forma de fotos de artilugios que voy descubriendo y no están en el inventario. Sólo me dedico a Barcelona.
    Cada mes suelo sacar un reloj de Sol en la página de Totbarcelona, creo que le gustará.
    Felicitats, és verdaderament bonic.
    Salut

    ResponElimina