Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimarts, 23 de desembre de 2014

RUTES GNOMÒNIQUES - TURISME DE PROXIMITAT

La Gnomònica i en particular la cara mes visible d’aquesta ciència, els Rellotges de Sol, lluny de ser considerats uns elements de poc interès en general i abocats al mes absolut oblit, ja fa temps que es comencen a valorar i a tenir en compte per part d’alguns ajuntaments i organismes públics, com a elements de singularitat per impulsar el turisme de proximitat, redescobrint-los i donant-los certa rellevància pel seu valor afegit, de tradició, ciència o tècnica emprada en la seva construcció i càlcul.

Veiem alguns exemples de les rutes que han editat, aquests organismes, per redescobrir els rellotges de sol mes rellevants dels seus municipis.

FolguerolesCabrilsPorrera
Sant Julia de Vilatorta
La Vall d’Albaina
Gelida


Ara només falta que comencin a interessar-se en la restauració d’aquells rellotges de sol que estan en un estat d’abandó o deixadesa i que en molts casos son unes autèntiques joies del nostre patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada