Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dijous, 5 de setembre del 2013

EL RELLOTGE DE SEDÓ (2) LA SEVA COL·LOCACIÓ

Un cop la Roser Sales va donar per acabat el procés de gravat a l'àcid, es va preparar la planxa per la seva col·locació, perforant-la per permetre d'inserir-hi el gnòmon i els cargols que la fixaran a la façana.


En un principi, aquest rellotge estava previst inaugurar-lo aprofitant el 5è Concurs de Carbasses Gegants i Mostra de la Terra de Sedó, que es celebra en el poble cada any a començaments del mes d’octubre, aquest es el motiu que fa que aparegui en la inscripció de la part superior la data de  6 OCT 2012. Però per motius de logística i també meteorològics, com el fred i la boira, van impossibilitar la seva col·locació i s’hagué de posposar fins que arribes el bon temps. Com que les coses bones es fan esperar..., finalment el passat 16 de juliol, després de diverses peripècies amb la grua, es va poder col·locar el rellotge a 12 metres de terra, per tal de mostrar a tothom l’hora solar de Casa Magarola.
L'Ernest moment abans de col·locar del rellotge de sol




D'aquest fet es va fer ressò, en la seva pàgina web, l'ajuntament de Torrefeta i Florejacs, municipi al que pertany el poble de Sedó.



També en fa referència la premsa comarcal “La Veu de la Segarra”  el passat 26 de juliol.
  

Aquí em veieu amb l’Ernest el passat mes d’agost.

1 comentari: