Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dijous, 7 de març de 2013

UN RELLOTGE DE SOL “ELECTRÒNIC”


Ningú pot dir que sobre gnomònica esta tot escrit, i sinó mireu aquests rellotges que combinen, entre altres, LED, sensors de llum LDR i el caprici de l’ombra d’un gnòmon.


L’Alvar Martínez es un estudiant de Bell-Lloc del Pla (Girona), que en el seu treball de recerca ha fet dos rellotges de sol, un vertical i un altre horitzontal en la superfície exterior d’un cub i en el seu interior, ajudant-se de components electrònics que determina les hores d’insolació, un altre fet mes empíricament.

Cal felicitar la idea enginyosa que ha tingut al fer aquest conjunt de rellotges de sol emprant diferents tècniques que difícilment es veuen conjugades normalment.

En aquesta col·laboració ha rebut el suport, aclarint dubtes i aportant procediments i formules pel càlcul dels rellotges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada