Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimecres, 3 de febrer del 2016

LA RESTAURACIÓ DEL RELLOTGE DE SOL DE TORREGUILLERA

A Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental), trobarem en el veïnat de El solt de l’Om la masia de Torreguillera.


Aquesta masia ja havia tingut anteriorment un rellotge de sol, que amb el pas del temps havia anat perdent qualsevol rastre de les marques horàries, però conservava encara el marc que el delimitava i el gnòmon prou ben orientat.





 Amb l’ajuda de la propietat l’hem restaurat i ara aquest rellotge mostra novament l’hora solar, rejovenit i ben calculat.





Amb una orientació sud-est de 23º a llevant, ens mostra les hores amb caràcters romans, de les 6 del matí a les 4 de la tarda i l’any de la seva restauració.




Aquí veiem com era la façana abans de la restauració del rellotge de sol.





Es molt agraït poder donar vida de nou a aquests rellotges de sol que queden oblidats massa sovint, ja no tant per ser ara un nou element ornamental i de decoració si no per recuperar un element d’un patrimoni cada cop menys silenciós, que mostra d’una forma molt senzilla que formem part de la mecànica d’una cosa tant gran com es l’univers.



1 comentari: