Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dilluns, 31 de desembre del 2012

UN RELLOTGE DE PASTOR PECULIAR

En les darreres hores del darrer dia de l’any no vull deixar passar l’oportunitat de mostrar l’ultima aportació a les maquetes de rellotges que faig. Aquest cop es un altre rellotge de pastor molt peculiar.




Es fet amb materials molt fàcils de trobar, com ara, els pots cilíndrics de les patates Pringles de 165g. que amb la seva tapa mòbil ens facilita orientar fàcilment el gnòmon, palets de pinxos i cartró.


Els càlculs de les marques horàries es determinen en funció de l’altura de sol depenent de la data de lectura i l’ubicació geogràfica de l’escola.



Inclou una breu explicació de la seva lectura amb la conversió de les marques horàries, un quadre de l’equació de temps i l’analema com expressió gràfica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada