Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dimarts, 1 d’abril del 2014

L'HORA DE LA GNOMÒNICA A TERRASSA

El rellotge que ara mostro es fruit de la col·laboració amb l'Arnau Raventós, estudiant de l'Escola Pia de Terrassa. El va fer com a projecte en el seu treball de recerca. S'aprecia com es fet amb la técnica del pirogravat sobre fullola, que li dona una caire càlid i a l'hora demostra molta paciencia i habilitat.
 

 L'Arnau, en el mes de juny de l'any passat, va assistir al taller que vaig fer, de construcció d'un rellotge analemàtic, en el CosmoCaixa de Barcelona dins del marc d'actes de celebració del 25e aniversari de la Societat Catalana de Gnomònica, en ell vaig mostrar-li pas a pas tot el procés gràfic per traçar aquest tipus de rellotge amb l'ajuda de cordes, regles, transportador d'anglès, guixos...
 
  

Tot i tenir els coneixements tant pràctics i teòrics d'aquest tipus de rellotge, el treball de recerca es va centrar en el rellotge déclinant vertical, que podia fer tranquil·lament a casa seva, tot i que n'ha fet d'altres maquetes, com ara, els díptics que li han quedat molt be.
 
 
  

La meva col·laboració va ser com a coach gnomònic, facilitant documents, formules matemàtiques, etc... corregint i fent els suggeriments necessaris per dur a terme tots els tipus de rellotge que ha projectat, maquetes i el rellotge vertical declinant.
 
De ben segur que tornarem a tenir noticies seves en diversos projectes que han sorgit en comú i que mostraré puntualment en el blog.
 
Si voleu saber mes sobre el seu treball de recerca, podeu visitar la secció de "Gnomònica Jove" en el web de la SCG.

http://www.gnomonica.cat/files/JOVE/TDR%20%20Arnau%20Raventos%20L'HORA%20DE%20LA%20GNOM%C3%92NICA.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada