Benvinguts a El Sol de l'Era.

Aquest bloc té com una de les seves principals raons de ser, la de mostrar aquells rellotges de sol que he anat realitzant per a amics al llarg del temps, tot oferint una descripció de la seva realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.


dijous, 28 de febrer del 2013

EL RELLOTGE AZIMUTAL DE L’IES GABRIEL FERRATER DE REUS


Els rellotges azimutals, com ja s’ha comentat anteriorment, mesuren el temps gracies al valor que proporciona l’azimut solar, o dit d’una altre manera, gracies a l’orientació que pren el sol al llarg del dia. Son poc vistos i força interessants de calcular, traçar i també de llegir.




Es va dur a terme, fruit de la col·laboració amb la Judit, estudiant de l’institut, a l’hora de fer el seu treball de recerca.

Des d’un bon començament ja va quedar clar que s’havia de fer un rellotge poc comú i interessant de veure, la primera opció va ser fer un rellotge de reflexió, però finalment es va decantar per un azimutal, aprofitant l’ampli espai que oferia l’emplaçament de la porta de l’entrada principal, al ser de vidre i tenir un marc central que faria la funció de gnòmon vertical.


Tot un repte gnomònic, donat que encara no havia intentat calcular cap d’aquest tipus, però aplicant les formules i procediments, queda pales que es pot representar qualsevol rellotge de sol, aprofitant els elements que tenim a ma.




La meva col·laboració es va centrar principalment en proporcionar el procediment, la verificació dels càlculs i en l’orientació a l’hora de fer el traçat.



Si voleu ampliar la informació sobre aquest rellotge azimutal podeu accedir a espai de Gnomònica Jove de la Societat Catalana de Gnomònica  http://www.gnomonica.cat/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada